Изпълнени обекти - Инженеринг ЕАД
Изпълнени обекти

Кабелна линия „КИПАРИС“ 110kV

Инвеститор: ЕСО ЕАД
Контрактор: ДЗЗД КИПАРИС
Роля на ИНЖЕНЕРИНГ ЕАД: Подизпълнител
Локация: гр. Стара Загора, България
Стойност на договора:  2 700 000лв. без ДДС
Година на изпълнение: 2016 – 2019

Обекта представлява изграждане на нова кабелна линия 110KV „КИПАРИС“ от подстанция „ЗАГОРКА“ до подстанция „ТРАЯНА” на територията на град Стара Загора. Дължината на кабелната линия е общо 3100 метра, като работата е извършена изцяло в градска среда.

Доставени са и са монтирани 9300 метра кабел А2XS(FL)2Y 64/110kV 1x1200rmс/50 произвден от Prysmian Румъния, както и необходимите кабелни муфи и кабелни глави за открит монтаж 110kV производство на Pfisterer Швейцария. Доставката на компонентите за изграждането на кабелната линия е извършена от ФИЛКАБ АД. Като част от консорциума, изпълнител на договора ФИЛКАБ АД поема изцяло дейностите по менажиране на проекта, осигурява супервайзинг на дейностите по полагането на кабела ВН и монтажа на съответната кабелна арматура.

За да се гарантира качествено изпълнение на проекти с такава сложност, ИНЖЕНЕРИНГ ЕАД разполага с необходимото оборудване - на машина за теглене с контрол на усилието, стойка за барабан със спирачка, кабелни ролки, както и с обучени оператори.

Последни обекти

Продължавайки да използвате този уебсайт, Вие се съгласявате с Политиката за поверителност и употреба на „бисквитки“. Научи повече тук