Изпълнени обекти - Инженеринг ЕАД
Изпълнени обекти

Кабелна линия „БАЛКАН“ 110kV

Инвеститор: БАЛКАН АД
Контрактор: ИНЖЕНЕРИНГ ЕАД
Роля на ИНЖЕНЕРИНГ ЕАД: Главен изпълнител
Локация: гр. Ловеч, България
Стойност на договора:  1 250 000лв. без ДДС
Година на изпълнение: 2023

Обекта представлява изграждане на кабелна линия 110kV и полагане на оптични кабелни линии от подстанция „БАЛКАН“ 110/20kV до подстанция „МЕЛТА” 110/20kV на територията на град Ловеч. Дължината на кабелната линия 110kV е общо 1300 метра, като работата е извършена изцяло в градска среда. Оптичните кабелни линии са две на брой, с дължина 1500 метра всяка.

Като контрактор по договора ИНЖЕНЕРИНГ ЕАД поема изцяло дейностите по менажиране на проекта, полагането на кабела и монтажа на кабелната арматура ВН, осигурява супервайзинг на дейностите. За да се гарантира качествено изпълнение на проекти с такава сложност, ИНЖЕНЕРИНГ ЕАД разполага с необходимото оборудване - на машина за теглене с контрол на усилието, стойка за барабан със спирачка, кабелни ролки, както и с обучени служители.

Доставени са и са монтирани 4000 метра кабел А2XS(FL)2Y 64/110kV 1x800rm/95 произвден от Prysmian Румъния, както и необходимите кабелни муфи, кабелни глави за открит монтаж и щепселни кабелни глави 110kV производство на Raychem Германия, част от групата TE Connectivity. Доставката на компонентите за изграждането на кабелната линия е извършена от ФИЛКАБ АД, специалисти на компанията ръководят полагането на кабела ВН.


Последни обекти

Продължавайки да използвате този уебсайт, Вие се съгласявате с Политиката за поверителност и употреба на „бисквитки“. Научи повече тук