Изпълнени обекти - Инженеринг ЕАД
Изпълнени обекти

Кабелна линия 110kV ФЕЦ „ГЪЛЪБОВО“

Инвеститор: ГЪЛЪБОВО СОЛАР БГ ЕООД
Контрактор: ФИЛКАБ АД
Роля на ИНЖЕНЕРИНГ ЕАД: Подизпълнител
Локация: гр. Гълъбово, България
Стойност на договора:  1 850 000лв. без ДДС
Година на изпълнение: 2023

Обекта представлява изграждане на нова кабелна линия 110kV, която свързва ФЕЦ „Гълъбово“ с електро-енергийната кмрежа на ЕСО ЕАД. Дължината на кабелната линия 110kV е общо 3250 метра.

Доставени са и са монтирани 6890 метра кабел А2XS(FL)2Y 64/110kV 1x1200rm/95 произвден от TFkable Полша, както и необходимите кабелни муфи, кабелни глави за открит монтаж и щепселни кабелни глави 110kV производство на Raychem Германия, част от групата TE Connectivity. Доставката на компонентите за изграждането на кабелната линия е извършена от ФИЛКАБ АД. Като изпълнител на договора ФИЛКАБ АД поема изцяло дейностите по менажиране на проекта, осигурява супервайзинг на дейностите по полагането на кабела ВН и монтажа на съответната кабелна арматура.

ИНЖЕНЕРИНГ ЕАД поема дейностите по монтажа на кабелната арматура 110kV, част от които са извършени на височина от 25 метра на железорешетъчен стълб, където се осъществява връзката с откритата разпределителна уредба на системна подстанция „Марица Изток“.

Последни обекти

Продължавайки да използвате този уебсайт, Вие се съгласявате с Политиката за поверителност и употреба на „бисквитки“. Научи повече тук